Spelersprofiel

Spelersprofiel KFCRHDH

 

Technisch begaafd: KFC RHDH kiest voor verzorgd voetbal en dat kan enkel met technisch begaafde spelers. Techniek is echter meer dan een balletje hoog houden. Functionele techniek is snel denken, simpel maar efficiënt voetballen, een voorwaartse pass, een gerichte controle, een zuiver schot, …

 

Tactisch geschoold: spelinzicht heb je maar kan je ook aanleren en aanscherpen. Positiespel, taakovername, omschakeling, inschuiven, vrijlopen, druk zetten, ..., zijn spelonderdelen die worden aangeleerd en die de KFC RHDH speler beheerst.

 

Fysisch gevormd: modern voetballen kan je niet enkel meer op techniek. Het modern voetbal, op welk niveau ook, vergt fysieke kwaliteiten: lang kunnen lopen aan een hoog en wisselend tempo, hard spurten en liefst repetitief, duelkracht, springen en koppen, …

 

Mentaal gehard: winnen en verliezen, het kan ook voor jeugdspelers een wereld van verschil maken. Maar leren verliezen behoort ook tot het leerproces. Goed leren omgaan met verlies maakt voetballers weerbaarder. Net als goed leren omgaan met winst ook heilzaam is voor de leercurve. Mentaal sterk staan betekent dat men tot het uiterste gaat, dat men zich volledig geeft, dat men niet toegeeft aan gemakzucht, noch tijdens trainingen, noch tijdens wedstrijden.

 

Clubliefde en respect: een speler van KFC RHDH heeft respect voor zijn club, voor het bestuur, voor opleiders, voor alle vrijwilligers binnen de club, voor de ploegmaats, voor scheidsrechters en voor tegenstanders.