Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is meer dan bewegen alleen
 

Wie gezond wil sporten, die denkt vast ook wel eens na over zijn eetgewoonten.

Moet je extra eten wanneer je gaat sporten? Hebben sportdranken nut? Waarom zijn koolhydraten zo belangrijk?

 

Sporten en eten

Gezond sporten, dat is ook gezond eten

Niet alleen topsporters, maar ook recreatieve sporters plukken de vruchten van gezonde eetgewoontes. Een gezonde levensstijl, dat is immers meer dan sporten en bewegen alleen.

Sport en gezonde voeding


Waarom zijn koolhydraten zo belangrijk voor sporters?

Sporters hebben er vaak de mond van vol: koolhydraten. Waarom is dat zo? Waarom heeft jouw lichaam ze nodig? Het antwoord is heel simpel: je lichaam heeft energie nodig en die energie haalt het uit koolhydraten.
Alles over koolhydraten


 

Sport en drinken

Hoeveel moet je drinken tijdens het sporten?

Dat drinken belangrijk is voor wie aan sport doet, dat weet ondertussen het kleinste kind. Hoeveel je precies moet drinken, dat is wat minder eenduidig. Wanneer je sport, drink je water om het vochtverlies van de inspanning te compenseren, maar dat vochtverlies is afhankelijk van persoon tot persoon.

Drinken en sporten: enkele tips!

 


Hebben sportdranken nut?

Vijfentwintig jaar geleden was er nog geen sprake van, maar tegenwoordig zijn sportdranken hot. Niet alleen topsporters drinken ze. Vrijwel iedereen die op de een of andere manier met sport bezig is, heeft het gevoel dat er voor de recuperatie een sportdrank nodig is. Is dat wel zo? Zorgen sportdranken ervoor dat je sneller herstelt van je inspanning?

Meer over sportdranken